Semesterprøver 9. årgang

Skolen har gennem de sidste år haft fokus på at højne elevernes afgangsprøveniveau, så de er bedre rustet til de kommende år med ungdomsuddannelser. Vi har haft flere drøftelser om, hvordan vi bedre kan fange elevernes interesse og motivation. Et af lærernes fokuspunkter har været på, hvordan vi kan undgå for mange forskelligartede prøver på samme tid sidst på skoleåret. Skolen har derfor valgt fremover at indføre semesterprøver i 9.klasse med start i skoleåret 2017/18.

Undervisningsministeriet følger med stor interesse med i projektet. Vi har et intensivt samarbejde med flere læringskonsulenter.

Semesterprøver medfører, at eleverne både skal til eksamen i dec/jan og igen i maj/juni. Men det har den store fordel, i stedet for som traditionelt, hvor alle prøver ligger i maj/juni, at prøverne nu kan deles i to omgange.

Skolen tror på, at denne intensive form vil medføre, at eleverne kan få en mere fokuseret, samlet tid til og mulighed for at fordybe sig i fagblokkene.

I 2019 har eleverne leveret et af skolens bedste gennemsnit nogensinde.

7,5 har Skælskør Skole i gennemsnit i de bundne prøver, hvilket er 0,4 OVER landsgennemsnittet. Så fornemt præsteret af elever og lærere.

Ja, og i 2020 så det faktisk også ganske lyst og lovende ud, indtil alle prøverne blev aflyst!

Igen i 2021 lå vi på landsgennemsnittet, og en del over kommunegennemsnittet.

Det fungerer sådan, at 9K har alle sine naturfaglige fag i 1.semester, og 9A og 9B har så alle sine sproglige og humanistiske fag i 1.semester. Der skiftes fagblok midt i januar, hvor klasserne bytter skemaer.

 

Siden er sidst opdateret 10. oktober 2021