Skole-hjem samarbejde

Hvad kan jeg som forældre gøre at sikre mit barns motivation, læring og trivsel?

Kære forældre

 

Hjælp os med følgende punkter-:)

 

Læsning

- Har dit barn fået læst i dag?

Alle børn bør helst læse 15-20 min. HVER dag sammen med deres forældre. Læsning kan være både at barnet selv læser, men også oplæsning fra forældrene, billedbøger og lign.

Madpakke

– har dit barn fået en ordentlig madpakke med?

Børns hjerner har brug for brændstof der kan holde HELE dagen. Sørg for rigelig med fiber, frugt og grønt og protein (pålæg, ost, æg) i madpakken.

Søvn

– får dit barn nok søvn?

Børn bør i 5-12 års alderen sove MINIMUM 9-12 timer HVER dag. Sørg for at fjerne og slukke TV, computer, mobil og I-pads SENEST 45 min. før sovetid.

Udstyr

– er der styr på skoletaske, penalhus og idrætstøj?

Uden værktøjer er det svært at få arbejdet gjort! Sørg for at dit barn HVER DAG er ordentlig forberedt i forhold til den undervisning det skal modtage.

Lektier

– er det vigtigt, og hvad betyder det egentligt?

At forældre viser interesse for deres børns skolegang har en stor betydning for barnets egen motivation. Gør det til en god vane at sidde sammen med dit barn.

Kommunikation

– hvordan kommunikerer vi med skolen?

Sørg for at du er koblet op på forældreintra. Så får du besked, når der er nyt fra lærere eller andre forældre. Alle lærere har også arbejdsmobiltelefoner.

Deltagelse i klasseråd og klassens aktiviteter?

At du selv viser interesse for de aktiviteter der foregår på skolen har også stor betydning for dit barns syn på skolen. Deltag aktivt i det omfang du har mulighed for.

Uenigheder mellem skole og hjem

– hvordan bør du som forældre håndtere dette?

Forældrenes holdninger har stor påvirkning på barnet og barnets syn på skolen. Opstår der uenigheder mellem skole og hjem, så lad det være en sag for de voksne.

Læsevanskeligheder og ordblindhed

– hvad kan hjemmet gøre?

Vær opmærksom på om dit barn evt. måtte have læsevanskeligheder. Kontakt barnets lærere, hvis du tror, dit barn har særlige vanskeligheder.

Sociale problemer – mobning, ensomhed m.v.

– hvad kan hjemmet gøre?

Vær opmærksom på dit barns sociale trivsel. Grib ind så tidligt som muligt og inddrag også her skolen ved mistanke om mobning eller dårlig social trivsel.

 

 

 

Siden er sidst opdateret 30. marts 2022