Peereducator

Dem i de røde jakker

Peereducatorer er elever fra 7. klasse, som tager sig af indskolingseleverne for at få gode frikvarterer uden konflikter og mobning. Derudover er de medarrangører af fastelavnsfest, jule - og påskelegearrangementer m.v.

Peer betyder ligemand og educator betyder uddanner.

Peereducatorerne kan kendes på de røde jakker eller andet tøj med "Gumle" på. Gumle er peereducatornes mascot og der holdes fødselsdag for ham og alle indskolingsbørnene i september.

Peereducatorerne laver deres egen fordelingsplan og kan findes parvis i tolvfrikvarteret i indskolingsområdet.

Deres kontaktperson er Louise fra AKT, som de altid kan få hjælp af. Louise holder ugentlige møder med alle peereducatorerne.

Vil du være peereducator?

Har du lyst at være peerducator, så kan du søge om efteråret, når du er kommende 7. klasser. Du bliver indkaldt til samtale med kontaktpersonen og nuværende peereducatorer. Hvis du er så heldig at blive udvalgt, kommer du på uddannelse i løbet af foråret.

Uddannelsen består en introduktion og efterfølgende kursus på 6 - 8 timer. Kurset omhandler mægling, giraf - og ulvesprog, konflikt - og anerkendelsestrappen samt en masse cases. Kurset følges op med "Kursus i lege", som instruktører fra Gerlev Idrætsskole er ansvarlige for. Frem til sommerferien er det nye hold "føl" hos de gamle peereducatorer.